14.04.2025 – ZUPA BARSZCZ BIAŁY Z JAJKIEM, KIEŁBASĄ +

PIECZYWO + HERBATA OWOCOWA

Jaja kurze, kiełbasa żeberka wędzone, śmietana 18%, twaróg półtłusty, chrzan, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, sól o zmniejszonej zawartości sodu, majeranek, czosnek, kwasek cytrynowy

Pieczywo mieszane (mąka pszenna, zakwas naturalny, mąka żytnia woda, drożdże, sól)


15.04.2025 – POLĘDWNICZKI DROBIOWE + ZIEMNIAKI + SURÓWKA

Z KAPUSTY BIAŁEJ + HERBATA CZARNA Z CYTRYNĄ

Polędwiczki drobiowe, olej rzepakowy rafinowany, bułka tarta, jajka kurze, mąka pszenna, papryka słodka, sól o zmniejszonej zawartości sodu, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, , ziemniaki, kapusta biała


16.04.2025 – MAKARON Z TWAROGIEM, MASŁEM + HERBATA

CZARNA Z POMARAŃCZĄ

(Makaron świderki z pszenicy durum, twaróg półtłusty ( mleko, śmietanka, żywe kultury bakterii), masło ( śmietanka pasteryzowana


Zgodnie z informacją od producenta poniżej wymienione przyprawy mogą zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy i nasion sezamu: pieprz prawdziwy/ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra, koperek suszony, natka pietruszki, czosnek granulowany kwasek cytrynowy, bazylia, oregano, pieprz cytrynowy

Przejdź do treści